הימים מתקצרים והשמש מתחילה לשקוע מוקדם יותר, פתאום יותר ויותר אנשים מעדיפים להחליף את הקפה או המיץ הקר בקפה חם או תה מפנק. כן, אלו השעות האחרונות של הקיץ ואתה כבעל עסק צריך להכין את עצמך לחורף, מראש. הרבה זמן מראש.

היתר סגירת חוץ לעסק מתחום המזון באמצעות פרגוד

 

הועדות העירוניות מתכנסות אחת לשנה כל ספטמבר לבחינת הבקשות לסגירת החורף, ולכן, עכשיו זה הזמן הנכון ביותר לדאוג לסגירת החורף  (או בשמה המלא "סגירת מבנה חוץ לקראת החורף") למסעדה או לבית הקפה תוך שימת לב יתרה לדרישות ולעדכונים החדשים של חוק רישוי העסקים שמתעדכנת כל שנה, שימו לב כי חשוב מאוד לבחון כל חלל בנפרד (מעבר מקורה "קולונדה" צריך אישור אחר משטח פתוח ומצריך התקשרות עם איש מקצוע כדי למנוע הוצאות מיותרות וקנסות), מיקום העסק, אופיו ומימדיו.

 

חשוב לזכור כי כל עסק צריך לדאוג לקבל את כל האישורים לסגירת החורף בעצמו בהתאם לגודלו ואופיו ותמיד מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע מומחה בתחום. עסקים רבים מקימים סגירת חורף בדומה לעסקים שסביבם- אך מדובר בטעות חמורה שכן, כל בעל עסק צריך וחייב לקבל אישורים אישיים על בית העסק אותו הוא מנהל.

על פי חוק רישוי העסקים, רק בתי קפה, מסעדות, מזנונים ובתי אוכל יכולים לבקש סגירת חורף מאחר ורק עסקים אלו על פי הגדרה מקבלים היתר לסידור שולחנות ומקומות ישיבה בחוץ באופן מסודר. על פי ההגדרה אם כך, קיוסקים עומדים תחת ההגדרה ולכן לא יכולים להקים סגירת חורף.

כאמור, רק בתי עסק בעלי אישור ממוסד לישיבה בחוץ יכולים לבקש בקשה לסגירת חורף לפרק זמן מוגבר ומוגדר בלבד ולא כסגירה קבועה. כאשר פונים לאדריכל רישוי עסקים המומחה בתחום סגירות החורף על מנת להתחיל את ששת השלבים לקבלת הרישוי:

  1. הגשת תרשים סביבה.
  2. הגשת תרשים מגרש.
  3. הגשת תוכנית מגרש.
  4. הגשת תוכנית המציגה באופן ברור את מיקום העסק וסידור מקומות הישיבה המאושרים בחוץ.
  5. הגשת תוכנית פרספקטיבה כוללת של הסגירה.
  6. הגשת תוכנית פרט של הניקוז (מי הגשמים במרחב הציבורי).

 

הכנת והגשת התוכניות עד אישורם לוקח כ-שבועיים בממוצע ותלוי ברשות המקומית ולכן, יש להקדים ולמהר ליצור קשר עם אדריכל רישוי עסקים מומחה.

לסגירת החורף שתי אופציות: פרגוד או גגון שיינתן רק לעסקים בהם מקומות הישיבה נמצאים על מדרכה באורך ארבעה מטרים לפחות ששני מטרים מתוכם מיועדים למעבר הולכי רגל. חשוב לזכור כי אסור לשנות בשטח המדרכה דבר: הגבהות, ריצוף, ציפוי או צביעה של המדרכה. במידה ותרצו להתקין שילוט על הקירות הנוספים- יש לקבל אישור נוסף מועדת השלטים העירונית. שימו לב כי גם התקנת מזגן דורשת אישור נוסף.

 

הפרגוד או הגגונים צריכים לעמוד במספר כללים קבועים: על הסגירה להיות בנויה ממתכת קלה (אלומיניום או פרופיל בלגי) והחלונות מזכוכית שקופה בלבד. על המבנה להתאים לחזית הבניין ולא  לבלוט באופן שיכול להפריע לעין או לפלוש לשטח ציבורי או פרטי אחר- וכמובן לעמוד לפי ההוראות וההנחיות של אדריכל העיר/ מועצה.

 

במידה וקיבלתם בעבר אישור להקמת פרגוד/ גגון ועליכם רק לחדש את האישור, פנו לוועדת העירונית המתכנת בחודש ספטמבר עם המסמכים הבאים, חשוב לדעת כי כל שינוי או בקשה חדשה יש להגיש בצירוף תכנית פרגוד למחלקת שירות לקוחות העסקים בעירייה, הבקשות הנקלטות חייבות לעבור אישור תכנית על ידי בעל העסק ורק לאחר מכן הן ידונו ע"י הוועדה לפרגודים. בסוף התהליך תקבלו אישור היתר בהודעה כתובה.

 

  1. תצלום תרשים שטח
  2. תעודת מקצוע מוסמך
  3. על העסק להיות קיים
  4. פריסת שטח הצבת שולחנות וכיסאות
  5. אישור ועדת הפרגודים המקורי.
  6. אישור תשלום אגרה

 

לסיכום, אל תמתינו לגשם הראשון (שבטוח יגיע- כמו כל שנה) שירטיב את האורחים שלכם ויתפוס אתכם לא מוכנים. עכשיו זה הזמן להתקשר עם אדריכל רישוי עסקים המומחה בתחום סגירות החורף ולהתחיל לקדם את האישורים הנדרשים. כך- כשהיורה ירד, הלקוחות שלך יישארו יבשים.  

בהצלחה!

Related posts

בחירת מיקום לבית העסק

המשך לקרוא

רישוי עסקים בתחום המזון

המשך לקרוא

Join The Discussion