היתר סגירת חורף לעסק מתחום המזון באמצעות פרגוד

הימים מתקצרים והשמש מתחילה לשקוע מוקדם, יותר אנשים מחליפים את הקפה או המיץ הקר בקפה חם או תה מפנק. אלו השעות האחרונות של הקיץ ואתה כבעל עסק צריך להכין את עצמך לחורף, מראש. הרבה זמן מראש.

היתר סגירת חוץ לעסק מתחום המזון באמצעות פרגוד

סגירת חורף לעסק

ועדות עירוניות מתכנסות מדי שנה בספטמבר כדי לבחון בקשות לסגירת חורף לעסק. עכשיו זה הזמן האידיאלי לטפל בתהליך סגירת החורף למסעדות או בתי קפה. בהתחשב בדרישות ובעדכוני חוק רישוי עסקים המעודכן. חשוב להעריך כל חלל בנפרד, מכיוון שמעבר מקורה "קולונדה" זקוק לאישור משטח פתוח ומעורבות מקצועית למניעת הוצאות וקנסות. יש לקחת בחשבון את מיקום העסק, אופיו וגודלו.

חשוב לזכור שכל עסק צריך לדאוג לקבלת האישורים לסגירת החורף בהתאם לגודלו ואופיו. תמיד מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע מומחה בתחום. עסקים רבים מקימים סגירת חורף בדומה לעסקים שסביבם – אך מדובר בטעות חמורה, כל בעל עסק מחויב לקבל אישורים אישיים על בית העסק אותו הוא מנהל.


אילו עסקים יכולים לבקש סגירת חורף?

עפ"י חוק רישוי עסקים, רק בתי קפה, מסעדות, מזנונים ובתי אוכל יכולים לבקש סגירת חורף, מאחר ורק עסקים אלו בעלי היתר לישיבה בחוץ. עפ"י ההגדרה, קיוסקים אינם תחת ההגדרה ולכן לא יכולים להקים סגירת חורף.

כאמור, רק בתי עסק בעלי אישור ממוסד לישיבה בחוץ יכולים לבקש בקשה לסגירת חורף לפרק זמן מוגדר בלבד ולא כסגירה קבועה. כאשר פונים לאדריכל רישוי עסקים המומחה בתחום סגירות החורף על מנת להתחיל את ששת השלבים לקבלת הרישוי:

  1. הגשת תרשים סביבה.
  2. הגשת תרשים מגרש.
  3. הגשת תוכנית מגרש.
  4. הגשת תוכנית המציגה באופן ברור את מיקום העסק וסידור מקומות הישיבה המאושרים בחוץ.
  5. הגשת תוכנית פרספקטיבה כוללת של הסגירה.
  6. הגשת תוכנית פרט של הניקוז (מי הגשמים במרחב הציבורי).

לייעוץ עם משרדנו חייגו >> 050-2876071 או השאירו הודעה בטופס יצירת קשר 

הכנת והגשת התוכניות עד אישורם לוקח כ-שבועיים בממוצע ותלוי ברשות המקומית ולכן, יש להקדים ולמהר ליצור קשר עם אדריכל רישוי עסקים מומחה.

לסגירת החורף שתי אופציות: פרגוד או גגון שיינתן רק לעסקים בהם מקומות הישיבה נמצאים על מדרכה באורך ארבעה מטרים לפחות ששני מטרים מתוכם מיועדים למעבר הולכי רגל. חשוב לזכור כי אסור לשנות בשטח המדרכה דבר: הגבהות, ריצוף, ציפוי או צביעה של המדרכה. במידה ותרצו להתקין שילוט על הקירות הנוספים- יש לקבל אישור נוסף מועדת השלטים העירונית. שימו לב כי גם התקנת מזגן דורשת אישור נוסף.

כללים קבועים לסגירת חורף לעסק

הפרגוד \ הגגונים חייבים לעמוד בכללים קבועים: על הסגירה להיות בנויה ממתכת קלה (אלומיניום או פרופיל בלגי), חלונות מזכוכית שקופה בלבד ומבנה המשתלב עם חזית הבניין מבלי שיבלוט באופן המפריע לעין או לפלוש למרחב הציבורי/פרטי. וכמובן לעמוד בהנחיות של אדריכל העיר/ מועצה.

חידוש היתר לסגירת חורף לעסק

במידה וקיבלתם בעבר אישור להקמת פרגוד/ גגון ועליכם רק לחדש את האישור, פנו לוועדה העירונית המתכננת בחודש ספטמבר עם המסמכים הבאים, חשוב לדעת כי כל שינוי או בקשה חדשה יש להגיש בצירוף תכנית פרגוד למחלקת שירות לקוחות העסקים בעירייה, הבקשות הנקלטות חייבות לעבור אישור תכנית ע"י בעל העסק ורק לאחר מכן הן ידונו ע"י הוועדה לפרגודים. בסוף התהליך תקבלו אישור היתר בהודעה כתובה.

  1. תצלום תרשים שטח
  2. תעודת מקצוע 
  3. על העסק להיות קיים
  4. פריסת שטח הצבת שולחנות וכיסאות
  5. אישור ועדת הפרגודים המקורי.
  6. אישור תשלום אגרה

היתר סגירת חוץ לעסק מתחום המזון באמצעות פרגוד

לסיכום, אל תמתינו לגשם הראשון שירטיב את האורחים שלכם ויתפוס אתכם לא מוכנים.
עכשיו זה הזמן להתקשר עם אדריכל
רישוי עסקים המומחה בתחום סגירות החורף ולהתחיל לקדם את האישורים הנדרשים. כך- כשהיורה ירד, הלקוחות שלך יישארו יבשים.  

צרו קשר עם משרדנו עוד היום >> 050-2876071 לייעוץ בנושא

בהצלחה!

סגירת חורף לעסק
מעוניינים במידע נוסף?

מלאו את הפרטים ונשמח לעזור:

מעוניינים בייעוץ חינם?

מלאו את הפרטים ותקבלו ייעוץ חינם בנושא רישוי עסקים ותכנון העסק ממומחה.

דילוג לתוכן