רישוי עסקים בתחום המזון
בכתבה הבאה נעסוק כיצד מתכננים את הגישה לעסק, שימו לב שיש הבדל בין תכנון עסק לתכנון גישה לעסק, הבדל מהותי וקריטי, נעסוק במספר פרמטרים עבור הצלחת העסק שלך: יזמים ובעלי מסעדות חייבים לקחת אחריות על בטיחות העובדים והלקוחות בבית העסק, בטיחות מבנה, ביטוח מקום, רישיונות עסק וכדומה, אלו רק כמה דוגמאות משלל האישורים שצריכים בכדי להקים עסק מתחום המזון.בעסק, כמו בכל עבודה יש חוקים ודיני רישוי אשר נוגעים לכל מעסיק.
במאמר הבא נדון בחשיבות של תכנון גישה לעסק בנפרד מתכנון העסק עצמו. אנו נבחן פרמטרים שונים להבטחת הצלחת העסק שלך, לרבות בטיחות העובדים והלקוחות, בטיחות מבנים, ביטוח חצרים ורישיונות עסק. אלו הן רק כמה דוגמאות לאישורים הרבים הנדרשים להקמת עסק מזון. חיוני ליזמים ולבעלי מסעדות להבין ולציית לחוקים ולתקנות הרישוי החלות על הענף שלהם.
לדוגמא: הפרשות פנסיה, שכר מינימום, נושאי בטיחות, מחויבים לציית לכללים מסוימים.
אי ציות לכללים אלו, עלול לגרור קנסות כבדים ולקבלת צו לסגירת העסק
לדוגמא, בעל עסק שמעוניין למכור אלכוהול, חייב לקבל רישיון למכירה והגשה של משקאות אלכוהוליים.
עולם רישוי העסקים רחב ומורכב, עם חוקים ותקנות ספציפיים לכל ענף. חיוני לפנות לייעוץ מומחה לפני ביצוע שינויים כלשהם כדי למנוע סיבוכים עתידיים.
כל מה שחשוב לדעת לפני שפותחים עסק מתחום המזון:
תעשיית המזון בישראל היא תחרותית ביותר ומשתנה ללא הרף. כדי להצליח, חשוב להציע לקהל היעד משהו חדש או משהו שהיה חסר להם.
בהתחשב בעובדה שבכל יום נפתחות ונסגרות מסעדות ועסקי מזון בישראל, שיקול זהיר וגישה אסטרטגית חיוניים כאשר מחליטים לפתוח עסק מתחום המזון:
תכנון נכון + הבנת וחקר שוק + מוכנות לשינוי = עסק מצליח.
תכנון מקדים – הגישה הנכונה לפני פתיחת עסק
בחירת נכס בצורה נכונה :
לפני בחירת מיקום, יש לקחת בחשבון גורמים כמו אישור כניסת משאיות, אישור מפוחים, יציאת אוויר חם, אישור מטבח…
הזנחה לעשות זאת עלולה לגרום לקנסות, שיפוצים והחמצת הזדמנויות רווח.
לכן תמיד חשוב לזכור מספר דגשים לפני בחירת מיקום לעסק:
- על כל עסק לקבל אישור מהרשויות: איכות הסביבה, משטרה, כיבוי אש, הנדסה, ומחלקת בריאות הציבור (הגוף הנוקשה ביותר).
- מפעלי מזון מחויבים לקבל אישור מטעם שירות המזון של משרד בריאות.
- חובה על העסק לאפשר התקנת מערכת קווי איסוף מים בהנחה ואין כבר אחת מותקנת – תעשייתי או סניטרי.
שימו לב, עסקים רבים מתעלמים מהדרישה של צנרת קלחין (מקלחת) מעל הקמתם, מה שמוביל לשלילה.
- על הגובה בין הרצפה לתקרה להיות החל מ-275 ס"מ ומעלה!
- על העסק להיות בעל מערכת אוורור\מיזוג או שתהיה אפשרות התקנה של מערכת כזו.
- מפריד שומן – כיום הוחמרו התקנים ומפריד שומן עילי אינו קביל, יש צורך במפריד שומנים מוטמן עצמאי.
- על בית העסק להיות מתוכנן בצורה שיהיו לפחות 2 פתחי כניסה\יציאה עבור הכנסת חומרי הגלם ועבור הגשתם החוצה (ישיבה בחוץ)
- על כל 100 מטרים העסק מחויב בעוד פתח כניסה\יצירה לפי הוראות משרד כיבוי אש.
- לעסקים בהם יש גלריה, חושה לקבל אישור בנפרד לגלריה, אופן בנייתה וחוזקה.
- על המבנה להיות עם מעטפת רצפה קשיחה וגג אטום ואזור חיצוני לפחי האשפה אשר אינם קרובים למזון ולמטבח.
- בעסקים מסוימים יש הגבלים לגבי המיקום בו מקימים את העסק, אזורי מסחר ותעשייה וכו.
אלו רק מעט מהדברים בהם יש להתחשב לפני שבכלל בוחרים מיקום לעסק.
פרנקו תמם, ילווה אתכם בכל שלבי הקמת תכנון ורישוי העסק שלכם!
התקשרו כעת –050-2876071 להצעת מחיר שלחו לנו הודעה דרך טופס יצירת קשר ונחזור אליכם בהקדם