רישיון עסק לפוד טראק – כל מה אתם צריכים לדעת

משאיות אוכל הפכו לטרנד פופולרי בישראל, עם נוכחות הולכת וגוברת באירועים ברחבי הארץ. מקור הטרנד בארה"ב בשנות ה-50 כאשר תפקידן היה לספק ארוחות מהירות במחיר סביר לפועלים. עם הזמן, משאיות מזון תפסו תאוצה בעולם והתפתחו עד לחוויית אוכל גורמה. בישראל תופעת משאיות האוכל הולכת וגדלה וחשוב לשים לב לדרישות החוק בהקמת עסק זה ולדרישות להוצאת רשיון עסק לסוג פעילות זה.

מי שניסה בעבר יודע, הוצאת רישיון עסק לפוד טראק הייתה משימה כמעט בלתי אפשרית. עם זאת, לאחרונה, בתחילת שנת 2021 בעקבות מפרט אחיד 6.9 א' המיועד לרוכלות מזון כגון פוד-טראק, גובשו התקנות על-ידי משרד הבריאות, ומעתה אפשרי לקבל רישיון עסק מה שמוביל לעלייה בפופולריות ובהתבססות שלהן ברחבי הארץ.

 

עם גלגלים או בלי?

קיימים שני סוגים עיקריים של פוד טראק

הסוג הראשון הוא פוד טראק "נייד", המצויד לנסיעות בין מקומות ייעודיים המאושרים על ידי הרשויות העירוניות. בעלי עסקים חייבים ליצור קשר עם מחלקת הרישוי הרלוונטית כדי לקבל אישור לאזורי התפעול שבחרו.

הסוג השני הוא פוד טראק "נייח", הבנוי על תשתית של עגלה נגררת לרכב ומיועדות לתקופות נייחות ממושכות או לתקופות שנקבעו מראש. פוד טראק כזה מוצב במיקום קבוע או פועל לסירוגין בתקופות שנקבעו מראש.

חשוב לדעת שהרישיון שניתן לרוכלות מזון תקף אך ורק בתחומי הרשות המקומית בו הוא ניתן ונחתם וכי יש להוציא רישיון עסק מתאים לכל רשות אחרת שבתחומה הוא פועל.

 

מה מותר לעשות בפוד טראק

הפעולות המותרות הקשורות בטיפול במזון מצומצמת וכוללות:

חימום מזון קפוא או שאינו קפוא, מוכן לאכילה וארוז מראש על ידי יצרן מורשה, כגון: שניצלונים, נקניקיות, בורקסים אפויים, זיוות, פיצות אפויות, טוסטים, חביתה מביצים מפוסטרות, קלחי תירס, פופקורן וכד'. כמו כן ניתן להכין מרקים מאבקות מוכנות.

הפשרה – רק לפי הוראות היצרן, או בהתאם להוראות משרד הבריאות.

ערבוב, מריחה והרכבת מנות – ממזון מוכן לאכילה ממקור מורשה, כמו ירקות שטופים, חמוצים, סלטים: חומוס, טחינה, מטבוחה שימורי דגים ועוד, דברי חלב, גבינות, פסטרמות, נקניק וכד'.

תיבול וחיתוך.

 

דגשים לתשתיות סביבתיות והנדסיות בתפעול  Food truck (פוד טראק)

מים :

איכות המים – השימוש במים במשאית המזון חייבת להיות באיכות של מי שתיה.

אישורים וניקוז – יש להתקין חיבור פיזי ולהוציא אישור חיבור מים מהרשות או מתאגיד המים אשר חובה לרוקן בסוף יום העבודה ולמלא מחדש ביום הבא. (בתכנית יש להציג פתרון לניקוז, בין אם מדובר בחיבור קבוע לביוב עירוני ובין אם באגירת שפכים במיכל מיוחד וריקון במקום המיועד לכך.)

כיורים – יש להתקין שני כיורים לפחות – כיור לרחצת ידיים וכיור תפעולי – כולל מים חמים וקרים באמצעות מחמם מים (אטמור), מותר השימוש בשני כיורים צמודים אך עם מחיצת הפרדה.

חשמל והצללה: אזור ההמתנה המיועד ללקוחות העסק יהיה מוצל ומוגן מפני גשם.

בטיחות אש: יש להתקין בעסק מטפה אבקה 6 ק"ג בעל אישור תקינות.

גז: על מערכת הגז המותקנת בעסק לענות לדרישות ת"י 158 ועל העסק להחזיק באישור מבעל מקצוע עם רישיון לעבודות גפ"מ.

סביבת העסק: הסביבה תהיה בטוחה ונקייה ממפגעים, וכן גודלה והציוד שתכיל יתאימו להיקף וסוג הפעילות בעסק. עליה לכלול אזור המתנה המיועד ללקוחות העסק, שהינו מוצל מהשמש ומוגן מפני הגשם. בעל העסק יוודא כי לא יעשן אדם במתקן העסק.

 

תחום משאיות המזון בישראל נמצאת במגמת עלייה, ומציעה הזדמנות עסקית מבטיחה עם סיכונים ועלויות נמוכות יותר בהשוואה למסעדות מסורתיות כמו מסעדות.

המפרט החדש, הוא התפתחות חיובית שעושה סדר בכל הנוגע להנפקת רישיון עסק לפוד טראק. תהליך קבלת רישיון עסק למשאית מזון יכול לכלול אתגרים והליכים הגוזלים זמן, כדי לזרז את התהליך ולהתחיל אותו בצורה חלקה, מומלץ לפנות לסיוע ממומחים.

התקשרו כעת למשרדי פרנקו תמם לסיוע בהנפקת רישיון עסק לפוד טראק 050-2876071 או השאירו פרטים בטופס יצירת קשר.

מעוניינים במידע נוסף?

מלאו את הפרטים ונשמח לעזור:

מעוניינים בייעוץ חינם?

מלאו את הפרטים ותקבלו ייעוץ חינם בנושא רישוי עסקים ותכנון העסק ממומחה.

דילוג לתוכן